Bart Somers wil 'nultolerantie' tegen seksisme op straat
Open Vld-politicus Bart Somers Foto: clh
Open Vld-politicus Bart Somers vindt dat er hard moet worden opgetreden tegen gevallen van seksuele intimidatie op straat zoals getoond wordt in de documentaire van RITS-studente Sofie Peeters. Volgens Somers zijn de getoonde feiten 'mensonwaardig' en 'vergelijkbaar met racisme'. 'We moeten hier een harde vuist tegen maken en nultolerantie tegen voeren', zo zei de Mechelse burgemeester donderdag in Terzake.

Donderdagavond ging ’Femme de la rue’ in première in Galeries Cinema in Brussel. De documentaire was ook te zien in Terzake. Het gaat om een documentaire van RITS-studente Sofie Peeters over seksuele intimidatie in de straten van onze hoofdstad. 

Open Vld’er Bart Somers hoopt dat de reportage een maatschappelijk debat over het probleem op gang brengt. Dat vrouwen op straat het slachtoffer worden van seksuele intimdatie heeft volgens Somers te maken met een 'gebrek aan respect' tegenover vrouwen en een 'verknipt beeld van de man-vrouw-verhouding'.
 
De vrouw wordt volgens Somers door sommigen gezien als een 'dienend lustobject'. Een probleem dat volgens Somers enerzijds bespreekbaar moet gemaakt worden, maar waartegen tegelijk ook streng moet worden opgetreden.
 
Filmmaker Hassan Rahali vond dat de documentaire te veel gefocust was op de groep van de allochtonen. Volgens hem is het probleem van seksuele intimidatie op straat geen cultureel bepaald probleem maar vooral een 'opvoedingsprobleem'.
 
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig