Daders homofoob geweld in Aalst blijven in de cel
Foto: Lisa Van Damme; LVD
De twee broers die in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen hebben verwond bij homofoob geweld in een café in Aalst, blijven in de cel. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde beslist.

De feiten gebeurden woensdagnacht rond 1.45 uur in café Kelly's aan het Statieplein in Aalst. Twee broers van 19 en 28 jaar oud sloegen er twee mannen, onder meer met stoelen en een biljartkeu. Een 35-jarige man uit Kruishoutem werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis, maar is inmiddels aan de betere hand. Het andere slachtoffer, een 55-jarige man uit Aalst, mocht kort na de feiten al na verzorging naar huis.

De broers werden aangehouden wegens opzettelijke slagen en verwondingen ingegeven door homofobe motieven, een verzwarende omstandigheid. Ze riskeren tot twee jaar cel. De advocate van de twee broers gaf dinsdagmorgen geen commentaar op de verschijning voor de raadkamer. De verdediging kan in beroep gaan tegen de beslissing van de raadkamer bij de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig