Zelf gadgets repareren met iFixit
Foto: rr
Heb je ooit overwogen om zelf een kapot stuk elektronica te repareren? Of een werkend gadget uit elkaar te halen, gewoon om te zien wat er aan de binnenkant zit? Dan is de app van iFixit iets voor jou.

iFixit is een site waar technologie-enthousiastelingen alles wat ze in handen krijgen uit elkaar halen, fotograferen en bestuderen, zodat jij dat niet zelf hoeft te doen. 

Op basis van hun ervaringen maken ze dan handleidingen om gebruikers te helpen om de meest voorkomende problemen op te lossen. En hoewel ze gespecialiseerd zijn in toestellen met een Apple-logootje, bieden ze ook voor veel andere producten reparatiehandleidingen aan, met veel foto's en ook welke gereedschappen je precies nodig hebt.

Die gidsen zijn nu ook beschikbaar in een app voor Android, iPhone en iPad, zodat je niet altijd een laptop naar je werkplaats hoeft mee te zeulen of voortdurend naar je desktop moet lopen om dingen op te zoeken. De iFixit-app biedt alle informatie die je ook op de website vindt. 

Al raden we niet aan om zelf te beginnen prutsen aan kapotte gadgets die nog onder garantie zijn. Niet alleen zal je garantie vervallen als je zelf de handen uit de mouwen steekt , maar in veel gevallen ben je ook beter geholpen door cruciaal reparatiewerk door specialisten te laten uitvoeren. Maar dat neemt niet weg dat iFixit een bijzonder uitvoerige en uitgebreide app is waarmee je veel kan bijleren over je favoriete gadgets.