Pierre Denis leidt schoenenlabel Jimmy Choo
Foto: Jimmy Choo
Pierre Denis, voormalig general manager van John Galliano's label, is de nieuwe CEO van het label Jimmy Choo. Hij volgt Joshua Shulman op, die in november 2011 het beroemde schoenenmerk verliet. Enkele maanden daarvoor was het hooggehakte imperium al door Labelux overgenomen.

'Wij zijn heel blij om een man van Pierres kaliber in ons bedrijf op te nemen', liet Reinhard Mieck optekenen. Het hoofd van de investeerdersgroep Labelux meent dat zijn 'ervaring in de internationale luxesector en zijn kennis van de bijbehorende zakenwereld het uitzonderlijke label Jimmy Choo sowieso vooruit zal kunnen helpen.'

Pierre Denis werkte eerder al voor Christian Dior als managing director in Azië, Europa, het Midden-Oosten en India. Daarvoor deed hij al ervaring op in de parfum- en cosmeticasector.

Jimmy Choo is een Chinees-Maleisische modeontwerper die in 1996 samen met Tamara Mellon (accessoireredactrice bij de Britse Vogue) zijn eigen schoenenlabel op poten zetten. De steevast hooggehakte pumps en sandaaltjes zijn ondertussen wereldberoemd, met Victoria Beckham, Sarah Jessica Parker en Rihanna als levende reclameborden. In 2001 gaf Choo zelf zijn label voor 13 miljoen euro uit handen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig