'Stijn Devolder moet Vacansoleil-DCM verlaten'
Foto: Photo News
Volgend jaar is er voor Stijn Devolder geen plaats meer bij Vacansoleil-DCM. Dat laat ploegmanager Daan Luijkx weten. Het contract van de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen loopt op het einde van dit seizoen af en zal niet meer worden verlengd.

 Devolder, die zijn grootste successen bij US Postal en vooral Quick Step boekte, reed sinds 2011 bij de Nederlandse WorldTourformatie. De West-Vlaming kon echter nooit echt overtuigen bij Vacansoleil-DCM. Dit jaar strooide onder meer een zware val in de Ronde van Vlaanderen flink wat roet in het eten.

'Op basis van de uitslagen kunnen we onmogelijk tevreden zijn', waarschuwde ploegleider Hilaire Van der Schueren zijn poulain begin juni nog. 'Luister, Stijn is een renner waar we geen last mee hebben, maar ik heb liever een moeilijke jongen die tenminste prestaties neerzet. Laat eens zien dat je nog bestaat, heb ik hem al ontelbare keren duidelijk gemaakt. Maar er verandert weinig of niets', vertelde Van der Schueren toen. 

Devolder naar ploeg Bruyneel, Flecha naar Vacansoleil-DCM?

Stijn Devolder start vandaag in de Ronde van Wallonië en wil zich de komende maanden in de kijker rijden van een nieuwe werkgever. Onder andere Radioshack - Nissan Trek zou geïnteresseerd zijn. Vacansoleil-DCM, de werkgever van Thomas De Gendt, Kris Boeckmans en Björn Leukemans, zou nu zijn pijlen richten op Juan Antonio Flecha als vervanger voor Devolder in de voorjaarsklassiekers.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in