De Belgische springruiters zijn vrijdag gedeeld vijfde geworden in de landenprijs van de CSIO-jumping in het Britse Hickstead. België nam zonder de olympiërs Philippe Le Jeune, Jos Lansink, Gregory Wathelet en Dirk Memeersman deel. De Belgen reden met Rik Hemeryck, Niels Bruynseels, Maurice Van Roosbroeck en Dominique Hendrickx.

  De overwinning was voor Ierland, dat slechts vier strafpunten liet noteren, en zo Frankrijk (8) en Duitsland (12) naar de dichtste ereplaatsen verwees. Dan volgden de Britten (20), België en Zweden (elk 24), Nederland (28) en Zwitserland (40).

In de stand na zeven van de acht manches leidt Duitsland met 47 punten. Dat zijn er tien meer dan Frankrijk (37) en vijftien meer dan Groot-Brittannië (32). Ierland wipt dankzij zijn zege in Hickstead van de laatste naar de voorlaatste (zevende) plaats met 29 punten. De rode lantaarn is nu voor België (28,5).

De laatste twee degraderen uit de Top League. De Belgen hebben nog slechts één wedstrijd in de FEI Nations Cup (Dublin op 17 augustus) om de degradatie te ontlopen.