Froome gooit olie op het vuur
De helikopter van Chris Froome Foto: Instagram
Alleen de twintig beste renners uit de Tour werden meteen na de aankomst van de achttiende rit met een helikopter naar de startplaats van morgen gebracht. De 133 anderen gaan een lange avond tegemoet, want zij moeten de 418 kilometer met de auto overbruggen. Dat zet bij sommigen kwaad bloed.

'Alleen de twintig eersten uit het klassement mogen met de helikopter naar Bonneval. Ik en mijn vele andere collega's zijn blijkbaar minderwaardig. Waterdragers en knechten worden door de Tourorganisatie niet beloond. Is het soms crisis in de Tour?', tweette Jeremy Roy boos. De Fransman is niet de enige.

Ook Philippe Gilbert reageerde misnoegd: 'Bedankt ASO voor de trip van vierhonderd kilometer naar Bonneval. Waar is jullie respect voor de atleten?'. Ook de nummer 21 in het klassement Jerome Coppel was ook teleurgesteld. 'Waarom zijn de anderen meer dan wij?'.

Niet iedereen is kwaad. Chris Froome - de tweede uit de stand-  gooide nog wat olie op het vuur en tweette doodleuk de foto van zijn helikopter. Benieuwd of dit geen kwaad bloed zal zetten bij zijn 133 collega's.