Twee leden van het Taal Aktie Komitee (TAK) hebben in de nacht van woensdag op donderdag drie Belgische vlaggen proberen te stelen in Zaventem, Steenokkerzeel en Leuven. Hun eerste twee pogingen slaagden maar in Leuven werden ze op heterdaad betrapt en moesten er vandoor gaan. De Leuvense politie kon ze nadien opsporen. Dat meldt de politie donderdag.

Het was een bewakingsagent van het beveiligingsbedrijf Securitas die woensdagnacht de lokale politie verwittigde omdat hij aan een VDAB-vestiging langs de Geldenaaksebaan twee mannen betrapt had die een Belgische vlag wilden stelen.

Om aan de vlag te geraken, hadden de twee indringers over een afsluiting moeten klimmen. Toen ze betrapt werden, gingen de twee er vandoor maar de bewakingsagent kon de nummerplaat van hun wagen noteren.

Op basis daarvan kon de politie de mannen opsporen in de woning van één van beiden in Kessel-Lo. Het bleek te gaan om TAK-leden. Die gaven onmiddellijk de feiten toe en bekenden dat ze eerder die nacht ook een Belgische vlag hadden gestolen in Zaventem en één in Steenokkerzeel. Op die laatste plek hadden ze een Vlaamse vlag in de plaats gehangen.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig