Xander De Rycke verzamelt domste commentaren op nieuwe site
Foto: IMAGEGLOBE

Sinds een drietal dagen heeft stand-upcomedian Xander De Rycke – welbekend van Comedy Casino – de website Nee, jij niet gestart. De titel is een antwoord op de stelling ‘Ik heb toch ook recht op een mening?’. Op zijn site verzamelt De Rycke dan ook meningen van mensen die hij sprokkelt op diverse sites en fora.

De Rycke is naar eigen zeggen gefascineerd door wat mensen durven schrijven op het internet.

‘Ik sta te kijken van wat mensen er tegenwoordig allemaal uit durven te gooien op het internet. Vroeger gebeurde dat nog anoniem, maar nu ventileren ze gewoon onder hun eigen naam de meest homofobe, racistische of stomme meningen en commentaren.’

De Rycke wil met de blog ook een statement maken. “Ik vind dat nieuwssites die belachelijke reacties moeten verwijderen”, zegt De Rycke tegenover het jongerenpersagentschap Stampmedia. ‘Veel mensen lezen krantenartikels niet eens meer. Ze kijken even naar de titel en springen gelijk naar het commentaarvakje om daar van jetje te geven.’

De Rycke signaleert in eerste instantie opvallende commentaren, maar soms plaatst hij er ook een korte en cynische vingerwijzing bij.

Hoewel De Rycke de blog startte voor de fun, zou hij het wel fijn vinden om op het einde van het jaar de beste bijdragen te bundelen.

http://neejijniet.tumblr.com/

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig