De Wever: 'Angst voor N-VA regeert'
Bart De Wever Foto: belga
N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert op de website van de N-VA op de kritiek die zijn partij de voorbije weken kreeg. "De angst voor N-VA regeert," klinkt het.

De Wever haalt onder meer uit naar Eric Van Rompuy. Die omschreef De Wever vorige week als een bedreiging voor onze welvaart.

"Ik denk niet dat de Vlamingen je geloven, als je zelf verantwoordelijk tekent voor de hoogste belastingdruk die dit land ooit gekend heeft en vervolgens de N-VA tracht af te schilderen als… een bedreiging voor onze welvaart," aldus De Wever op de website van de partij.

De Wever hekelt ook het falende justitiebeleid en de kritiek op zijn partij omdat de voorbije maanden een aantal Vlaams Belangers werden ingelijfd.

"Net als 33.960 andere N-VA’ers willen die 40 mensen met een Vlaams Belang-verleden meewerken aan een positief alternatief voor het beleid van de huidige Franstalige belastingregering. Een alternatief dat welzijn bouwt op welvaart.Dat een sterke, betaalbare en vooral sociale, zekerheid mogelijk maakt door mensen te belonen wanneer ze werken, sparen en ondernemen. Niet door ze te pesten of plat te belasten," aldus De Wever.

Vorige week had partijkopstuk Siegfried Bracke ook al gezegd dat de tegenstanders van de N-VA de 'strategie van de angst' gebruiken.

Lees de column van Bart De Wever