Nationale Loterij lanceert 'e-games'
De nieuwe e-games van de Nationale Loterij Foto: Nationale Loterij
De Nationale Loterij lanceert een nieuw digitaal aanbod. Dat moet nieuwe spelers aantrekken, die momenteel nog de voorkeur geven aan concurrenten. Dat verklaarde de loterij maandag tijdens een persconferentie.

Op e-lotto.be pakt de Nationale Loterij uit met zes e-games, waaronder drie 'e-versies' van bekende krasspelletjes. Zo is het vanaf nu mogelijk om online 'Presto', 'Subito' en '21' te spelen. De drie andere spelletjes zijn nieuw en niet te verkrijgen in de winkel: 'Spaarpot Smash', 'Rabbits Run' en 'Super Safe'.

De nieuwe spelletjes moeten spelers aantrekken die momenteel nog niet hun gading vinden bij de loterij. 'De e-games zijn gericht op spelers die op zoek zijn naar fun en ontspanning', klinkt het.

De Nationale Loterij lanceerde in maart 2010 al trekkingspelen via de website, waar zich sindsdien al bijna 231.000 spelers voor registreerden. De website is ondertussen goed voor zowat 5,3 procent van de totale omzet van alle trekkingsspelen.

De beperkingen wat betreft inzet- en winstbedragen blijven ook voor de nieuwe e-games gelden. Er mogen maximum 75 spelletjes worden gespeeld binnen de 24 uur, verliezen mogen in een zelfde tijdspanne niet hoger zijn dan 100 euro en het bedrag waarmee de speler wekelijks zijn rekening kan opladen is beperkt tot 300 euro. Tussen 1 en 5 uur ’s nachts is spelen bovendien niet mogelijk.