De Amerikaanse muzikant Tom Waits heeft voor het eerst nummers uit zijn jongste album live gebracht. Gisteren trad hij op in het programma 'Late Night With Jimmy Fallon'. De dag voordien zat hij de in 'Late Show With David Letterman'.

Tijdens de optredens werd Waits bijgestaan door zijn zoon Casey op drums en bassist Larry Taylor, waar hij al een tijdje mee samenwerkt. Verder zien we ook gitaristen David Hidalgo - bekend van Los Lobos - en Big Bill Morganfield.

Bij Fallon brachten ze onder meer een versie van 'Raised Right Men', het tweede nummer het  zijn laatste album van Waits, 'Bad as me'. Het publiek van David Letterman werd dan weer vergast op een stomende versie van 'Chicago'. 

De optredens bij Letterman en Fallon waren in april al aangekondigd, maar toen om onduidelijke redenen uitgesteld. Waarom Waits, die niet al te vaak meer optreedt, precies nu opduikt in tv-programma's, was niet helemaal duidelijk. De plaat is al een tijdje uit en sommige fans hoopten dan ook dat hij een tournee zou aankondingen, maar dat was uiteindelijk niet het geval. 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig