Samsung: 'Geen probleem met ontploffende Galaxy S III'
Foto: boards.ie
Enkele weken geleden startte Samsung een onderzoek naar een Galaxy S III-smartphone die spontaan ontploft zou zijn. Samsung concludeert nu dat er geen probleem is, en dat de gebruiker zelf aan de basis ligt.

Een koper van de nieuwe Samsung Galaxy S III meldde op een forum dat er vonken uit zijn supersmartphone kwamen, gevolgd door een knal en een hoop brandschade. Samsung nam de zaak meteen serieus en stelde een onderzoek in.

Fire Investigations UK, door Samsung ingehuurd om de gesmolten telefoon te bestuderen, concludeert nu dat de Galaxy S III niet spontaan gesmolten of ontploft is, maar dat een 'externe krachtbron' verantwoordelijk is voor de schade. De brandspecialisten suggereren dat de smartphone van dichtbij heeft kennis gemaakt met een functionerende microgolfoven.

Intussen heeft ook de eigenaar op hetzelfde forum zijn eerdere bewering ingetrokken. De schade is volgens hem onrechtstreeks toegebracht door iemand anders, in een poging om de nat geworden smartphone te redden.

Wat hebben we vandaag geleerd? Dat het een zeer (zéér) slecht idee is om een natte telefoon te drogen in een microgolfoven. Mocht je telefoon toch waterschade opgelopen hebben, probeer dan eerst deze vijf tips.