Giro-winnaar Ryder Hesjedal start zaterdag niet meer in Tour de France
Foto: BELGA
De Tour de France is één van zijn schaduwfavorieten kwijt. Ryder Hesjedal - de winnaar van de Giro dit jaar - start zaterdag niet meer. De Canadees was een van de slachtoffers van de massale valpartij van vrijdag. Hij liep daarbij een letsel op aan zijn linkerknie en kan niet meer verder. 'Hesjedal zal niet starten. Jammer, maar hij komt terug', tweette zijn ploegleider bij Garmin, Jonathan Vaughters.

Hesjedal was een van de schaduwfavorieten voor het eindklassement, maar kwam vrijdag na de val op 25 km van de finish binnen op meer dan 13 minuten van de winnaar. Garmin verloor door diezelfde val ook al de Amerikaan Tom Danielson.

Het aantal opgevers na de valpartijen van vrijdag staat nu al op elf. Naast Hesjedal en Danielson verdwijnen ook Maarten Wynants (Rabobank), de Nederlander Wout Poels (Vacansoleil), de Italiaan Davide Vigano (Lampre), de Fransman Hubert Dupont (Ag2r), en de Spanjaarden Mikel Astarloza (Euskaltel), Amets Txurruka (Euskaltel), Imanol Erviti (Movistar), José Ivan Gutierrez (Movistar) en Oscar Freire (Katusha) uit de wedstrijd.