Ook José Ivan Gutierrez start zaterdag niet meer in Tour de France
Foto: BELGA
De grote valpartijen van vrijdag hebben nog voor een bijkomende opgever gezorgd in de Tour de France. De Spanjaard José Ivan Gutierrez (Movistar) kreeg bij een val een zware klap op zijn rechterknie en komt zaterdag niet aan de start van rit 7. Ook zijn land- en ploeggenoot Imanol Erviti was vrijdag bij de slachtoffers en eerder verloor het team al José Joaquin Rojas, zodat Alejandro Valverde nu nog slechts vijf teamgenoten aan zijn zijde heeft.

Erviti werd vrijdag in Metz al geopereerd aan een diepe wonde in zijn rechterbeen en keert normaal gezien zaterdag terug naar Spanje, samen met Gutierrez die daar onderzoek zal ondergaan naar de precieze omvang van zijn blessure.

Het aantal opgevers na de catastrofale rit van vrijdag komt zo op tien. Naast Erviti en Gutierrez verdwijnen ook Maarten Wynants (Rabobank), de Nederlander Wout Poels (Vacansoleil), de Amerikaan Tom Danielson (Garmin), de Italiaan Davide Vigano (Lampre), de Fransman Hubert Dupont (Ag2r), en de Spanjaarden Mikel Astarloza (Euskaltel), Amets Txurruka (Euskaltel) en Oscar Freire (Katusha) uit de wedstrijd.

Enkele anderen moeten nog beslissen of ze de strijd zullen staken of niet.