Vier nieuwe opgaves in de Tour
Foto: AFP
Het Nederlandse klimtalent Wout Poels heeft vrijdag de Ronde van Frankrijk tijdens de zesde etappe moeten verlaten. Ook de Amerikaan Tom Danielson (Garmin), de Spanjaard Mikel Astarloza (Euskatel) en de Italiaan Davide Vigano (Lampre) moesten hun rugnummer afgeven.

De 24-jarige kopman van Vacansoleil-DCM was betrokken bij een massale valpartij op 25 kilometer van de streep in Metz. Hij probeerde nog even door te gaan, maar stapte uiteindelijk toch uit koers.

Poels was al behandeld aan zijn verwondingen in een ziekenwagen toen hij besloot toch weer op de fiets te stappen. Na enkele kilometers heeft teambaas Daan Luijkx de renner er toch van overtuigd dat afstappen onvermijdelijk was. In de ploegleidersauto bereikte Poels de streep, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.

'Ik zag hem liggen in de sloot. Wout wilde na behandeling toch verder, maar na 10 kilometer ging het echt niet meer', vertelde ploegleider Michel Cornelisse met tranen in de ogen. Volgens collega Hilaire van der Schueren was het een ouderwetse touretappe: 'De afgelopen dagen werd er rustiger gereden. Nu ging het weer hard en was er veel wind. Iedereen wordt bang en dan gebeuren zulke dingen.'