Avondspits valt mee ondanks vakantieuittocht
Foto: rr
Het verkeer op de Vlaamse wegen verloopt vrijdagavond druk door ongevallen, werkzaamheden en het vakantieverkeer, maar er vallen geen extreme vertragingen te noteren. Dat werd vernomen bij het Vlaams Verkeerscentrum.

Antwerpen

Zoals voorspeld begon de drukte vrijdag kort na de middag. Vooral tussen Antwerpen en het Nederlandse Breda moet rekening gehouden worden met vertragingen wegens werkzaamheden. Door een ongeval op de E313 bij Wommelgem naar Hasselt worden bijkomende vertragingen verwacht op de Antwerpse ring.

Door een ongeval in Brecht was het ook druk op de E19 van Nederland naar Antwerpen, maar die vertragingen zijn omstreeks 17.00 uur weggewerkt, aldus het Verkeerscentrum. Door een ongeval in de namiddag is er ook moeizaam verkeer op de E17 van het Waasland naar Antwerpen. 

Brussel

Op de Brusselse binnen- en buitenring werden ook vertragingen gesignaleerd. Door een ongeval op de E40 bij Sterrebeek naar Leuven zijn twee rijstroken versperd, wat het verkeer verder bemoeilijkt. Het Verkeerscentrum meldt dat het vooralsnog om 'normale' vertragingen gaat.

Kust

Daarnaast is het ook druk richting kust, hoewel enkele kleinere ongevallen het verkeer vertraagden op de expresweg van Antwerpen naar Knokke. Zo moet er door een ongeval op de E40 bij Beernem naar Oostende rekening gehouden worden met vertragingen.

Hajo Beeckman, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum, meldt dat de vrijdagavondspits vanaf 18.30 uur langzaam moet afnemen.