Jupiler Blue moet uit de rekken
Foto: Maes/Jupiler
De handelsrechtbank van Brussel verplicht AB InBev om Jupiler Blue uit de rekken te halen. Concurrent Alken-Maes was een een gerechtelijke procedure gestart omdat dat de blikjes en flesjes Jupiler Blue te sterk lijken op die van Maes Pils. AB InBev tekent beroep aan tegen het vonnis, maar zegt tegelijk de beslissing van de rechter te respecteren en de nodige maatregelen te zullen nemen om de beschikkingen van het vonnis uit te voeren.

Alken-Maes startte de gerechtelijke procedure op omdat de verpakking van Jupiler Blue volgens de brouwer 'een bijna integrale kopie' is van de verpakking van Maes Pils.

'We zijn verheugd om vast te stellen dat de rechter onze argumentatie volgt, en bevestigt dat de nieuwe verpakking van Jupiler Blue kan leiden tot misleiding en zelfs verwarring van de consument', klinkt het bij Alken-Maes.

'Dit vonnis, dat AB Inbev er toe verplicht om de blikken en flesjes Jupiler Blue zoals ze nu op de markt zijn, binnen de maand uit de rekken te halen, is dan ook vooral belangrijk voor de consument. Die zal immers niet langer het risico lopen om in het winkelpunt misleid te worden'.

AB InBev blijft er intussen van overtuigd dat er geen risico is op verwarring bij de consument tussen de verpakking van Jupiler Blue en die van Maes Pils. Volgens de Leuvense brouwer zijn de kleur en het lettertype van het logo duidelijk verschillend.

AB InBev meent ook dat er geen monopolie kan geëist worden op de kleur blauw in het algemeen voor bierverpakkingen. 'Verschillende biermerken gebruiken blauw als dominante kleur op hun etiketten', luidt het.