Christa Reniers krimpt juwelenlijn in
Foto: *
De Belgische juwelenontwerpster Christa Reniers zal geen zilveren creaties meer ontwerpen. Ze kiest voortaan uitsluitend voor 18 karaat witgoud en geelgoud.

Christa Reniers bracht in 1993 haar eerste juwelencollectie op de markt. Haar label wordt verkocht in twee winkels in het centrum van Brussel, een aan de Zavel en een in de Dansaertstraat. Behalve haar vrouwencollectie, telt haar label sinds 2011 ook een mannenlijn, met voornamelijk ringen en manchetknopen.

Reniers staat voor natuurlijke ontwerpen met vloeiende lijnen. Ze ontwerpt armbanden, kettingen, oorbellen en ringen. Tot voor kort werkte ze met zilver én goud, maar nu kiest ze er resoluut voor om enkel nog gouden juwelen te maken, in wit en geel goud. En ze maakt tegelijk de stap naar één verkooppunt, aan de Zavel. De winkel in de Dansaertstraat doet nu dienst als outletstore.

Wie graag nog een zilveren juweel van Reniers wil bemachtigen, moet dus snel zijn. Binnen die context organiseert Christa Reniers op 7,14 en 28 juli een stockverkoop in de winkel in de  Dansaertstraat in Brussel.