Roger Federer heeft Novak Djokovic geklopt in de halve finale van Wilmbledon. De Zwitser won in vier sets, met 6-3, 3-6, 6-4 en 6-3.

Na winst in de eerste (6-3), verlies in de tweede (3-6) en winst in de derde (6-4), heeft Roger Federer in de kraker tegen Djokovic ook de vierde set gewonnen. De Zwitser staat opnieuw in de finale op Wimbledon.

De wedstrijd ging in de eerste twee sets gelijk op. In de derde set werd het duel - vooral dankzij Federer - naar een hoger niveau gestuwd. Bij een 4-5 stand voor Federer gaf de Serviër, na een misser op een dot van een kans, twee setpunts weg. De eerste kon Djokovic nog redden met een sterke forehand. De tweede niet meer. Na een sensationele rally van twintig slagen bezegelde de Zwitser zijn tweede setpunt.

In de vierde set brak FedExpress al snel door de opslag van Djokovic, en nam hij een 3-0 voorsprong. Daarna verzilverden beide spelers twee keer hun service. Bij een 4-2 stand speelde Federer nog een love-game, en kwam hij op één winnend spel van een plaatsje in de finale van het grandslamtornooi op gras.

In het achtste spel van de vierde set beukte de Servische nummer 1 erop los, en kon hij nog milderen tot 5-3. Federer maakte het daarna keurig af op zijn eigen opslagspel. Met een ace velde hij het verdict. Federer speelt zondag de finale tegen de Brit Andy Murray of de Fransman Jo-Wilfried Tsonga.