De Zweedse designontwerper en architect Andreas Fornell boog zich met veel enthousiame over het tweede Acneproject in Parijs. Fornell begon zijn carrière in 1999 en werd meteen kind aan huis bij het Zweedse mode- en lifestylelabel.

Hij werkte vijf jaar lang als architect voor Acne tot hij in 2010 zijn eigen bureau BozarthFornell uit de grond stampte. Met succes, want hij werd al snel in de arm genomen door befaamde labels zoals Moschino waarvoor hij de winkel in de Faubourg Rue Saint-Honoré in Parijs ontwierp.

De tweede Acne Studio in Parijs telt geen ramen behalve één fijn dakvenster dat zorgt voor natuurlijke lichtinval. Om het effect te versterken koos de architect voor een goudgele glaswand die een verrassend fluo-effect creëert.

Fornell koos er resoluut voor om de ruwe muren onbewerkt te laten. De ruimte werd opgedeeld met onbewerkte aluminiumpanelen. Het industriële plafond kreeg een lik warmrode verf en werd aangekleed met felle LED-lampen.

Om het ruwe karakter van het pand in dialoog te laten treden met de verfijnde belijning van het interieur, opteerde de architect voor een donszacht, handgeweven wollen tapijt dat wordt doorbroken door een oudroze trap.

Acne, 3 Rue Froissart, Marais, Parijs