De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in juni een beetje sterker toegenomen dan in de voorgaande maand. Analisten hadden evenwel op een grotere toename gerekend. De werkloosheid bleef stabiel, op 8,2 procent van de beroepsbevolking. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag bekend.
De werkgelegenheid in de VS groeide vorige maand met 80.000 banen. Daarmee was de groei iets minder sterk dan verwacht: analisten hadden op een toename met 100.000 banen gerekend. Volgens een nieuwe schatting werden er in mei 77.000 banen gecreëerd. Dat waren er 8.000 meer dan eerder werd gemeld.
 
Alleszins is er sprake van een vertraging. Van april tot en met juni kwamen er per maand gemiddeld netto 75.000 banen bij, wat driemaal lager ligt dan in het eerste kwartaal. Volgens het ministerie van Arbeid speelt die vertraging in het tweede kwartaal in 'het merendeel van de grote sectoren'.
 
De private werkgelegenheid nam in juni met 84.000 toe, de zwakste groei in 10 maanden. De stabilisering van de werkloosheid in juni voldeed aan de verwachtingen.