Jean-Michel Saive: 'Ik wil nog iets laten zien'
Jean-Michel Saive Foto: photonews
Jean-Michel Saive, de Belgische tafeltennisveteraan, begint volgende maand aan zijn zevende Olympische Spelen. Saive is van plan nog een laatste trucje uit zijn mouw te schudden.

Vier jaar geleden huilde Saive bittere tranen op de Olympische Spelen in Peking. 'Ik was in Peking even op. Ik dacht toen dat het mijn laatste Olympische deelname was. Vier jaar later ben ik zo fier als een gieter. Ik ben helemaal klaar voor mijn zevende opeenvolgende olympiade. Bovendien evenaar ik het record van zeven deelnames van karabijnschutter François Lafortune. Een hele eer', zegt de 42-jarige Saive.

Saive zal het de komende weken voor de Spelen rustig aan doen. Niet alleen om blessures te vermijden. 'Ik luisterde altijd naar mijn lichaam, en zal dat ook blijven doen. Ik heb geen seconde getwijfeld aan mijn voorbereiding. Ik ben in vorm. Maandag vertrek ik op stage naar Frankrijk en daarna naar Duitsland. Ik ga ervan genieten.'

Jean-Michel Saive zal al iets vroeger in Londen toekomen. Hij zal op 20 juli aanwezig zijn op de Comissie van de atleten (CIO). Hij is na 2004 opnieuw één van de kandidaten om in dat comité te zetelen. 

Op 28 juli zal de Luikenaar dan beginnen aan zijn tornooi. Saive is geen reekshoofd meer en zal in de eerste ronde geen makkelijke loting kennen. 'Ik vind het niet erg. Zo zal ik er meteen moeten invliegen en helemaal top zijn. Ik wil mijn tegenstanders nu al waarschuwen. Ik ben er helemaal op gebrand nog een laatste trucje uit te halen.' Aan een medaille of winnen denkt Saive niet meer. 'Dat ik er op 42-jarige leeftijd nog bij ben, is al een overwinning op zich.'