Verdachte van schietpartij in Rijsel opgepakt in Spanje
Foto: rr
De man die ervan wordt verdacht afgelopen weekend verschillende mensen te hebben neergeschoten aan een discotheek in Rijsel, is vrijdagochtend samen met zijn medeplichtige in het Spaanse Figueras opgepakt. Het tweetal werd rond 11 uur gearresteerd door de gerechtelijke politie van Rijsel en de Guardia Civil, zo bevestigt de procureur van Rijsel informatie van de Franse radiozender Europe 1.

 De 32-jarige Fayçal Mokhtari, - die al snel door getuigen kon worden geïdentificeerd - opende afgelopen weekend met een oorlogsgeweer, type kalasjnikov, het vuur op enkele mensen aan discotheek 'Theatro'. De man ging door het lint nadat hij door de buitenwipper aan de deur was gezet. Bij het incident kwamen twee mensen om het leven en raakten zes anderen gewond. De dader ging er vervolgens met een medeplichtige - de 24-jarige bokser Djelloul C. uit Rijsel - vandoor aan boord van een donkerblauwe Citroën C5. C. handelde als chauffeur van Mokhtari, maar zou zelf geen schoten hebben gelost.

De eerste elementen van het onderzoek wezen er aanvankelijk op dat de mannen naar Brussel zouden zijn gevlucht, waar de verdachte een appartement heeft. Fayçal Mokhtari werd al verschillende keren veroordeeld, waaronder in 2008 tot twee jaar cel wegens diefstal en bendevorming, een straf die hij nooit uitzat.