Aviva halveert belang in Delta Loyd
Foto: BELGA
Het Britse verzekeringsconcern Aviva heeft zijn belang in de Nederlandse verzekeraar Delta Lloyd ruimschoots gehalveerd. Dat meldde een woordvoerder van het bedrijf vrijdag.

Aviva verkocht 37 miljoen aandelen Delta Lloyd voor 10,75 euro per stuk. De stukken werden overgenomen door institutionele investeerders. Het belang van Aviva in het Nederlandse concern daalde hierdoor van ruim 41 procent naar iets minder dan 20 procent.

 
Het Britse bedrijf kondigde donderdag een forse herstructurering aan, waarbij afscheid wordt genomen van 16 divisies die ondermaats presteren. Later op de dag gaf het ook aan 25 miljoen aandelen Delta Lloyd te willen verkopen. Vanwege de grote belangstelling voor de stukken werd dit later uitgebreid naar 37 miljoen aandelen.
 
De woordvoerder van Aviva wilde niet ingaan op de verdere plannen met Delta Lloyd. Analisten van Rabobank concludeerden vrijdag echter dat Aviva 'zoveel mogelijk' aandelen Delta Lloyd wil verkopen. Vorig jaar april bracht Aviva zijn belang al in een klap terug van bijna 58 naar 43 procent, door de verkoop van 25 miljoen aandelen.
 
De verkoop drukte de beurskoers van Delta Lloyd aanzienlijk. Ruim een uur na de opening van de beurzen stond het aandeel 3,5 procent in de min op 11,20 euro.
 
Ook in België is Delta Lloyd actief met bank- en verzekeringsactiviteiten.