Antwerpse Zoo heeft weer een olifantje
Foto: zoo Antwerpen
Na het vertrek van Kai-Mook en haar familie zat de Antwerpse dierentuin even zonder olifanten. Maar lang heeft dat niet geduurd. Vrijdag is Budi, de eerste van drie nieuwe olifanten, in Antwerpen aangekomen. Budi is de halfbroer van Kai-Mook.

Budi, een olifantenstier van vier jaar oud, is vrijdag aangekomen uit de zoo van Dublin.  De jonge stier blijft maar tijdelijk in Antwerpen. In de winter vertrekt hij alweer naar Denver in de Verenigde Staten.

Budi is vrijdag al aangekomen, maar zal pas vanaf zaterdag voor het eerst te zien zijn. Rond 10 uur zal hij zijn eerste stapjes buiten zetten.

Andere bewoners

Maar dan zullen ook Ming-Jung en Bun al in Antwerpen verblijven. Ming-Jung, een stier van vijf jaar oud, komt uit de zoo van Keulen. Hij wordt op donderdag 12 juli verwacht. Bun komt dan weer in de herfst uit de zoo van Tbilissi, Georgië.

Voor de olifantenpubers in Antwerpen konden komen, moest de Antwerpse Zoo wel wat aanpassingen  doen aan de Egyptische tempel waar de olifanten verblijven. Het hekwerk in de binnenverblijven kreeg een extra versteviging zodat de graaiende slurven geen verzorgers bij de lurven kunnen nemen. De middelste stal is zo omgebouwd dat hij dienst kan doen als verzorgingsstal.

Tien jaar

Ming-Jung en Bun zullen wellicht in Antwerpen blijven tot ze tien jaar oud zijn. Dan zijn ze geslachtsrijp en zullen ze waarschijnlijk naar een andere kudde verhuizen om zich voort te planten.