De veroordeelde pedofiel R.T. (69) is woensdag gearresteerd op de Londense luchthaven Heathrow. De man was op 10 februari 2011 door het hof van beroep van Bergen tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens verkrachting van zijn eigen dochtertje, zo meldt de federale politie in een persbericht. België heeft zijn uitlevering gevraagd.

 De man was sinds het arrest voortvluchtig. Het FAST-team van de federale politie, dat gevluchte veroordeelden opspoort, kon de pedofiel lokaliseren in Thailand waar hij werd gearresteerd. De Thaise autoriteiten verklaarden hem "persona non grata" omwille van de zwaarwichtige feiten van kindermisbruik. Hij werd uitgewezen naar zijn thuisland Groot-Brittannië waar hij woensdagochtend werd gearresteerd op grond van het Belgische arrest.

Het parket-generaal van Bergen vaardigde een Europees aanhoudingsmandaat uit en vraagt aan de Britse autoriteiten de overlevering aan ons land. R.T. kwam inmiddels al voor het Hof in Londen dat zal oordelen over zijn uitlevering aan de Belgische autoriteiten.