5 signalen dat je rijk zal worden
Foto: jobat.be
Valt rijkdom te voorspellen? Volgens Anneli Rufus wel. Ben je blond? Groot? Niet-roker? Met deze eigenschappen scoor je niet alleen op datingsites, ze zijn voor de auteur/journaliste ook tekenen aan de wand dat je later een rijk leven zal leiden. Letterlijk!

1. Je ziet er knap uit

Knappe mannen verdienen 9% meer dan hun minder aantrekkelijke collega's. Voor vrouwen is dit 4%.

2. Je hebt een bovengemiddeld IQ

Personen met een hoger IQ hebben meer kans op een vette looncheque. 'Maar niet alle genieën eindigen rijk', beweert economieprofessor Jay Zagorsky. 'Het is niet omdat je veel weet over nucleaire fysica dat je op een verstandige wijze omgaat met geld.'

3. Je was populair op school

Hoe meer vrienden, hoe meer loon! Populaire leerlingen verdienen maar liefst 10% meer dan klasgenoten die minder goed in de groep lagen.

4. Je bent groot

Voor elke centimeter groter dan het gemiddelde, verdien je als vrouw 5 tot 8% meer. Bij mannen is dat 4 tot 10%. Volgens Alan Corey, auteur van 'A Million Bucks by 30', eisen grotere mensen nu eenmaal makkelijker de aandacht op.

5. Je bent (en blijft) gehuwd

Scheiden is lijden, ook op financieel vlak. Na een huwelijksbreuk zien mensen hun rijkdom gemiddeld met 77% dalen, terwijl getrouwde koppels hun eigendom met gemiddeld 16% zien toenemen per jaar dat zij getrouwd zijn.

>

>

>

>