In de Amerikaanse staat Florida is een redder ontslagen omdat hij een zwemmer te hulp was geschoten die zich buiten de bewaakte zone had begeven. De zaak leidde tot zo veel ophef, dat de werkgever uiteindelijk heeft aangeboden om de redder weer in dienst te nemen. Maar op dat voorstel werd niet ingegaan.

De 21-jarige Tomas Lopez werd maandag ontslagen als redder op het strand van Hallandale Beach, ten noorden van Miami. De jobstudent had namelijk zijn post verlaten om een man te gaan helpen die in een onbewaakte zone in moeilijkheden was gekomen. Een professionele fout, zo oordeelde de werkgever.

'Het was ver weg, maar er had iemand hulp nodig. Ik ga dat dan niet weigeren', zo verklaarde de jonge redder achteraf aan lokale media. Het slachtoffer wist uiteindelijk te overleven en werd overgebracht naar het ziekenhuis, schrijft de krant Miami Herald.

De collega's van de jonge redder hebben uit solidartiteit beslist het werk neer te leggen. Uiteindelijk moest zijn werkgever, de onderneming Jeff Ellis Management, inbinden en werden er excuses aangeboden aan de redder. Lopez kreeg ook het aanbod om terug in dienst te treden, maar ging daar niet op in. Hij wil zich concentreren op zijn universiteitsstudies, aldus Miami Herald.