De gewezen Argentijnse dictator Jorge Videla is donderdag tot vijftig jaar cel veroordeeld voor het ontvoeren van baby's tussen 1976 en 1983. Reynaldo Bignone, eveneens ex-dictator van Argentinië, werd voor dezelfde feiten tot 15 jaar cel veroordeeld.

Tegen zeven andere betrokkenen, waaronder meerdere hoge officieren, werden door de rechtbank in Buenos Aires celstraffen van 14 tot 40 jaar uitgesproken. Twee beklaagden werden niet schuldig bevonden.

Videla (president van 1976 tot 1981) en Bignone (1982 - 1983) zouden tijdens de militaire dictatuur systematisch de opdracht hebben gegeven om baby's van oppositieleden te ontvoeren. In het proces werden bewijzen aangeleverd voor de ontvoering van 34 baby's, maar in totaal zouden er naar schatting 500 pasgeborenen van politieke tegenstanders ontvreemd zijn.

De baby's kwamen onder een valse naam bij families terecht die als medestanders van de junta bekendstonden.

Zowel de 86-jarige Videla als de 84-jarige Bignone zitten al in de gevangenis nadat ze eerder veroordeeld waren voor schendingen van mensenrechten, met celstraffen van respectievelijk levenslang en 25 jaar.