Vive le Vélo eert Rob Goris
Foto: belga
Met een pakkend lied van zanger Klaas Delrue van Yevgueni eerde Vive le Vélo Rob Goris , die de avond voordien nog zelf te gast was in het programma.

Delrue zou een nummer maken over hun dag in de Ronde Van Frankrijk. ‘En dat is het uiteindelijk ook geworden’, zei Delrue. ‘Maar dan aangepast aan de trieste gebeurtenissen van vandaag. Een dag die zonnig begon maar uiteindelijk steeds donkerder werd.'


De ploeg van het programma was duidelijk aangeslagen door het overlijden van renner Rob Goris die woensdagavond nog voluit over zijn toekomstplannen sprak.

Renner Brette Lancaster van Greenedge vertelde hoe hij Rob Goris twee jaar geleden leerde kennen als een vrolijke kerel tijdens de Ronde van Turkije.

Ook gele truidrager Fabian Cancellara betuigde zijn medeleven: ‘Dit is een trieste dag voor het wielrennen. Een dag voor zijn dood heeft zijn vriendin (Katrien Van Looy, nvdr) mij nog geïnterviewd en had ik even oogcontact met Rob. Ik voel mee met zijn familie. Ik hoop dat ik hen met mijn prestaties een beetje kracht kan geven om dit verlies te verwerken. Ik wens hen enorm veel sterkte.’