't Hof Van Commerce
Foto: Koen Bauters
'Oude kje een betje lawoi'. Yep. Daar is 't Hof Van Commerce. De heren laten meteen weten dat ze nooit zullen stoppen met rappen en dat ze de chef kok zijn en meer van dat zelfverheffend gedaas. Goeie beats van 4T4 schudden een stukje weide wakker.

Volgens Luc Jansen is dit de beste feestband in het land. Willen we wel in meegaan. In 'Dikke nekke' laat Filip Cauwelier iedereen meezwaaien om dan te ontdekken dat 'iedereen' nogal goed West-Vlaams spreekt. Okee, de beste feestband in West-Vlaanderen dan.

Kowlier roept Tupac Shakur en Freddie Mercury erbij en zet zijn hoogste falset op. En dan, groot gejuich, 'Zeg ne keer hoe laat is' en 'iedereen' brult mee met Domestiek en Leverancier, en dat ze niet weten hoe laat het is en dat het niemand een zak aan gaat. Miljaar miljaar.
En dan hun hoogstpersoonlijk West-Vlaams Manifest ('Baes'), een beetje engagement voor eigen taal met Barack Obama achter de draaitafels.

Na de protestsong, de fun en de hits. De heren duiken in hun ver uitgaansverleden om 'Stuntman' te laten ontploffen en verwelkomen dan een laatste gast, MC Pope, die een beetje klavier meespeelt. 'Wupperbol' sluit de set af. 't Wo machtih om ier te zin', roept BZA. Weinig bands halen zoveel uit zo weinig.