Bordspelen op de tablet: nooit meer een pion kwijt
Foto: rr
Niets dat onderweg op reis handiger was om je bezig te houden dan bordspelletjes. Alleen: die dingen gingen aan het schuiven, en voor je het wist was je een paar stukken kwijt. Het is dan eigenlijk niet verbazend dat een aantal van de meest succesvolle apps aangepaste versies van die bordspelletjes van toen zijn.

Draw Something

Eigenljk is Draw Something niets meer dan pictionary: je trekt een kaart, en tekent vervolgens wat er op die kaart staat. De andere moet het raden. Voordeel van de digitale versie is dat je steeds weet hoeveel letters je woord lang is. Sinds kort ook verkrijgbaar in het Nederlands.

Monopoly

Monopoly is een spel dat zich niet zo goed leent tot een transfer naar iPad, zou je denken. Het bord is vrij groot en bevat veel kleine lettertjes (de straatnamen). Maar dat weeg niet op tegen het grote voordel: u moet de tablet niet moet doorgeven of draaien, want iedereen kan aan zijn kant van het bord blijven zitten.

Rumble

Bij het bekende Boggle is het zaak om zoveel mogelijk woorden te vinden in een bepaald rooster, binnen een bepaalde tijdslimiet. Dit is ook het geval bij Rumble. Met de 16 letters op het bord moet je binnen de twee minuten zoveel mogelijk woorden vormen. Voordeel is dat je ook in andere talen het spel kunt spelen, handig voor als je op vakantie trekt.

Wordfeud

No één woordspelletje dan. De grote verdienste van Wordfeud is dat mensen die vroeger niet zo dol waren op scrabble, dit toch weten te smaken. Het voordeel: je kunt pauzeren wanneer je wil. En als je geen vrienden hebt die het willen spelen, dan daag je wel een onbekende uit.

Vier op een rij

Helemaal perfect voor op de achterbank was vier op een rij: de kans dat je al die schijven nodig had, was minimiem. Dus wat gaf het als je er een paar kwijt speelde? Uiteraard zijn ook hier een paar smartphone en tablet-versies van beschikbaar

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig