Adobe stopt met Flash voor Android
Foto: rr
Adobe heeft besloten om de ontwikkeling van de Flash Player voor Android stop te zetten. De technologie is niet compatibel met de laatste versie van Android.

Adobe heeft lang een aparte Flash Player ontwikkeld voor Android, die samenwerkt met de browser van alle Android-smartphones. Het bedrijf heeft al langer aangegeven dat het zal stoppen met de mobiele versie van de Flash Player, en met de komst van de nieuwe Android 4.1 is het zover.

Vanaf Android Jelly Bean (4.1) wordt Chrome namelijk de standaardbrowser op Android, en die werkt niet goed samen met de Flash-plugin. Google geeft voor smartphones de voorkeur aan HTML5 over Flash, en het is voor Adobe dan ook niet nodig om nog nieuwe versies van deze plugin uit te brengen.

Gebruikers kunnen de Flash Player voor Android nog tot 15 augustus downloaden en installeren in de Google Play Store. 

Flash voor mobiele toepassingen is al een tijdje op de terugweg. Apple heeft er bijvoorbeeld van in het begin van de iPhone en de iPad voor gekozen om Flash niet toe te laten op zijn platform, waardoor ook heel wat ontwikkelaars afstand zijn beginnen nemen van Flash. Toenmalig Apple-topman Steve Jobs beweerde altijd dat Flash een aanslag zou plegen op de processor en het batterijleven van een smartphone - iets dat door Adobe telkens staalhard werd ontkend.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig