Dopingschorsing dreigt voor Filippo Pozzato
Foto: Photonews
De procureur van het Italiaans Olympisch Comité (CONI) heeft donderdag een schorsing van één jaar geëist voor Filippo Pozzato (Farnese Vini-Selle Italia). De 30-jarige renner wordt ervan verdacht banden te hebben met dopingdokter Michele Ferrari.

Pozzato moest zich op 19 juni verantwoorden voor de beschuldigingen die eerder deze maand in "La Repubblica" verschenen. Volgens die krant werkte de oud-winnaar van Milaan-San Remo tussen 2005 en 2010 samen met de omstreden dokter Michele Ferrari. De Italiaanse wielerbond verbiedt echter al jaren alle contact met Ferrari, tegen wie momenteel een gerechtelijk onderzoek loopt.

Geen Spelen?

Als het dopingtribunaal de aanbeveling van de procureur volgt, mist Pozzato deze zomer de olympische wegrit. Pozzato boekte dit jaar één zege. Hij won de GP Industria & Artigianato-Larciano (cat. 1.1). In de Ronde van Vlaanderen werd hij tweede, achter Tom Boonen.

Midden juni startte ook het Amerikaanse antidopingagentschap (USADA) een disciplinaire procedure tegen Ferrari. Naast hem wordt in deze zaak ook zevenvoudig tourwinnaar Lance Armstrong geviseerd.