Facebook schrapt nieuwe vriendenzoeker
Foto: rr
'Find friends nearby', de nieuwe Facebook-functie die je op het sociale netwerk laat zoeken naar vrienden in je buurt, is alweer geschrapt.

Gisteren dook plots een nieuwe functie op in de mobiele versie van de Facebook-site en in de Android- en iOS-apps van het sociale netwerk: 'Find friends nearby'. Door gebruik te maken van de gps krijgt een gebruiker te zien wie zich allemaal in zijn omgeving bevindt.

Volgens de bedenker is het een handige toevoeging om bijvoorbeeld mensen die je pas hebt ontmoet meteen toe te voegen aan Facebook. Maar amper een dag nadat Find Friends Nearby opdook, is het alweer verdwenen.

In een reactie aan ABC News laat Facebook weten dat het niet om een officiële update ging: 'Dit was een test van enkele programmeurs, en zoals met alle tests groeien sommige functies uit tot volwaardige producten, en andere niet. Meer hebben we hier voorlopig niet over te zeggen.'

Waarom Facebook deze nieuwe functie alweer heeft ingetrokken wordt niet gezegd, maar het is niet ondenkbaar dat het sociale netwerk eerst alle privacyvraagstukken die een dergelijke functie met zich meebrengt nog moet oplossen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig