Facebook laat weten wanneer je vrienden in de buurt zijn
Foto: engadget.com
Griezelig of handig? De functie 'Find Friends Nearby' (Vrienden in de buurt zoeken) die Facebook toevoegt aan zijn apps, is voer voor discussie.

De tool Find Friends Nearby, die tot voor kort de codenaam Friendshake meekreeg, is klaar en maakt zijn intrede op iOS- en Android smartphones.

De functie oogt eenvoudig: gebruikers krijgen een lijst te zien van Facebook-gebruikers die zich binnen een bepaalde afstand bevinden. De applicatie maakt daarbij gebruik van GPS. Om anderen te vinden of om gevonden te worden, moeten zowel jij als zij de pagina van Find Friends Nearby open hebben staan.  

De bedenkers gaan ervan uit dat de tool vooral handig is voor wie net mensen ontmoet heeft en deze snel wil toevoegen op Facebook. Wie nu een naam intikt, krijgt in vele gevallen meerdere zoekresultaten, wat het soms moelijk maakt om de juiste persoon te vinden. 

De lancering van Find Friend Nearby komt er twee maanden nadat Facebook de ontwikkelaars van de applicatie Glancee in huis heeft gehaald. Glancee maakte het mogelijk om mensen in de buurt te vinden die dezelfde interesses hebben als jij. De applicatie werd na de verkoop aan Facebook afgesloten. 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig