Heb je altijd al Chinees willen leren, maar heb je geen zin om ellenlange cursussen te blokken. Dan is de online cursus op de website SexyMandarin.com waarschijnlijk iets voor jou. Als je een man bent tenminste, want de cursus bestaat uit video's van acht schaarsgeklede 'leraressen' die met elkaar spelen en intussen aan jou vertellen hoe je bepaalde woorden moet uitspreken.

De site SexyMandarin.com werd opgericht door het Japanse model Kaoro Kikuchi. Haar motto is 'leer Mandarijn (de grootste taal in China, red.) op een onconventionele manier'.

En geef toe:een taal leren aan de hand van video's van schaarsgeklede dames die elkaar op de billen slaan, in bikini auto's wassen of gewoon samen in bed rollebollen terwijl ze de cursist woordjes aanleren. Conventioneel is het niet, succesvol des te meer. Zo werd het eerste filmpje al meer dan 300.000 keer bekeken.

Kritiek

Toch is niet iedereen voorstander van deze manier van lesgeven. 'Deze cursus reduceert vrouwen tot lustobject', luidt het bij de Women's Foundation van Hong Kong. 'Gewoon een manier om aandacht te trekken', zegt Wu Yue, een docent Mandarijn op een school in Peking.