Comme Chez Soi zet moeder chef-kok in de keuken
Lionel Rigolet met zijn moeder Marie-Louise Foto: rr
Onze favoriete maaltijd blijkt nog heel vaak een traditioneel familiegerecht te zijn, zo leert onderzoek dat iVox uitvoerde bij 627 respondenten. En ook topchefs zijn fan van moeders gerechten. Lionel Rigolet van Comme Chez Soi laat zijn gasten eenmalig genieten van zijn favoriete familiegerecht, klaargemaakt door zijn eigen moeder.

Frisdrankengigant Coca-Cola was benieuwd hoe het er in de Belgische keukens aan toe gaat en stuurde iVox op onderzoek. Uit de resultaten blijkt dat bijna 80 procent van de Belgen vijf à zes keer per week kookt, 43 procent zelfs dagelijks. Die maaltijd wordt meestal ook met het hele gezin gegeten: bij 39 procent gebeurt dat dagelijks, bij 32 procent 5 à 6 dagen in de week en nog eens 17 procent gaat 3 à 4 dagen per week samen aan tafel.

Wat er op tafel komt is in 64 procent van de gezinnen nog steeds het werk van moeder, terwijl slechts 16 procent van de vaders exlcusief achter de potten staan. Dat kan verklaren waarom die geheime en overheerlijke familierecepten meestal bij haar te vinden zijn.

Vol-au-vent

Stoofvlees met frieten, kip met appelmoes, spaghetti bolognaise, witloof met ham en kaas of balletjes in tomatensaus. Loopt het water u al in de mond? Ook het favoriete gerecht van topchefs is vaak een traditionel gerecht, naar het recept van hun moeder. Zo ook bij Lionel Rigolet, chef van het bekende sterrenrestaurant Comme Chez Soi.

Hij geeft in samenwerking met Coca-Cola een aantal gezinnen de kans om op 12 september in zijn restaurant te komen proeven van de vol-au-vent van zijn moeder, klaargemaakt door de vrouw zelf. Al wat u hiervoor moet doen is een foto maken van een gezellig familiemoment aan tafel. Meer uitleg over deze wedstrijd, vindt u terug op de website.