'Microsoft zal geen tablets blijven maken'
Foto: microsoft
De Microsoft Surface-tablet is nog maar pas aangekondigd, en er duiken al stemmen op die beweren dat Microsoft zich zal terugtrekken uit de tabletmarkt. Het bedrijf zou met de Surface enkel de productie van Windows 8-tablets willen aanzwengelen.

'Microsoft heeft niet echt de bedoeling om eigen tabletcomputers te verkopen', zegt Acer-oprichter Stan Shih in een interview met de Taiwenese industriepublicatie Digitimes.

Volgens Shih wil Microsoft met de Surface andere fabrikanten aanmoedigen om ook Windows 8-tablets te beginnen maken, om zo de vraag te vergroten. Op zich geen onlogische strategie, die ook door Google wordt gehanteerd met de Nexus-toestellen.

Partners waren niet op de hoogte

Al zou het natuurlijk ook kunnen dat Microsoft de productie van zijn tablets in eigen handen heeft genomen om beter te kunnen concurreren tegen de iPad en de vele Android-tablets. Het persagentschap Reuters beweert dat de hardwarepartners van Microsoft, zoals Acer, Asus en Dell, helemaal niet op de hoogte zijn gebracht van de lancering van de Surface.

En dat zou dan weer vreemd zijn, want als Microsoft niet van plan is om zijn tabletinspanning lang vol te houden, zou je denken dat ze hun partners niet al te veel schrik aanjagen door ineens met een tablet op de proppen te komen.

'Fabrikanten die van plan zijn om toestellen met Windows 8 te maken, moeten Microsofts bedoelingen positief interpreteren', besluit Shih aan Digitimes. 'Ze zullen immers mee kunnen profiteren van de marketinginspanningen van Microsoft.'

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig