Filippo Pozzato 'hoopvol' na ondervraging in dopingzaak
Filippo Pozzato Foto: AFP
Wielrenner Filippo Pozzato werd dinsdag bijna twee uur gehoord door de antidopingprocureur van het Italiaans Olympisch Comité (CONI). De Italiaan verklaarde na afloop dat hij gerust is in een goede afloop.

  Pozzato wil deze zomer deelnemen aan de Olympische Spelen in Londen. 'Het is niet aan mij om daarover te oordelen', zegt hij over een mogelijk forfait. 'Vanaf woensdag bereiden we de Spelen voor en dan kunnen we zien hoe alles verder verloopt. Maar ik heb goede hoop.'

Zaterdag had de Italiaanse krant 'La Repubblica' de renner van Farnese Vini-Selle Italia ervan beschuldigd een klant te zijn bij de omstreden dokter Michele Ferrari. De Italiaanse wielerfederatie verbiedt aan al haar renners om contact te hebben met de voormalige dokter van Lance Armstrong.

'We hebben gepraat, zij hebben mij vragen gesteld. Het is niet aan mij om een oordeel te vellen, ik zie wel wat er beslist wordt', aldus 'Pippo'. Pozzato's advocaat zegt dat zijn cliënt niet ongerust is over het onderzoek naar Michele Ferrari, uitgevoerd door het parket van Padua.