Filippo Pozzato is door de antidopingprocureur van het Italiaans Olympisch Comité (CONI) opgeroepen om uitleg te komen geven over eventuele contacten met de omstreden dokter Michele Ferrari. Dat staat te lezen op de website van het CONI. Het gesprek vindt dinsdag plaats om 12u30.

 Zaterdag had de krant 'La Repubblica' de renner van Farnese Vini-Selle Italia ervan beschuldigd een klant te zijn van Ferrari, tegen wie het Amerikaans Antidopingagentschap (USADA) een officieel onderzoek heeft geopend. In het artikel wordt gewag gemaakt van een telefoongesprek uit de zomer van 2009, waarin Pozzato spreekt over een ontmoeting met Ferrari. Volgens La Repubblica wordt uit het telefoongesprek ook duidelijk dat een budget van 40.000 à 50.000 dollar nodig is voor de diensten van Ferrari.

Ferrari werd in februari 2002 levenslang geschorst door de Italiaanse wielerfederatie, die haar renners verbiedt contact te hebben met de dokter.

De advocaat van Pozzato ontkende maandag dat de renner het onderwerp vormt van een onderzoek van het parket van Padua, dat al enige tijd speurt naar de activiteiten van Michele Ferrari.