De toegang tot de grot in het Waalse Anhée bij Dinant, waar zaterdag een Vlaamse duiker om het leven kwam, was toegestaan. Ook activiteiten zoals speleologie mogen er georganiseerd worden. Dat heeft het parket van Dinant zondag gezegd.

Duiken en speleologie was op die plaats in het verleden verboden nadat er jaren geleden wat stenen naar beneden kwamen. 'Na onderzoek door de politie is gebleken dat de plaats waar het ongeval plaatsvond, voortaan verhuurd wordt aan een particulier persoon. Soms worden er dus evenementen georganiseerd en speleologie kan er legaal georganiseerd worden', aldus het parket van Dinant.

In de grot kwam zaterdag een Vlaamse duiker uit Bredene door een hartstilstand om het leven. De man van veertig was er samen met dertien andere duikers in een volledig ondergelopen gang van de grot aan het duiken. Op vier meter diepte kwam hij in de problemen. De brandweer van Dinant probeerde hem nog te reanimeren, maar de man overleed in het ziekenhuis van Mont-Godinne. Het slachtoffer was lid van een duikclub uit De Haan. De oorzaak van de hartstilstand is nog niet bekend.