Glenn Audenaert voorlopig geschorst
De directeur-generaal a.i. van de federale gerechtelijke politie, Valère Decloet, heeft beslist om de gerechtelijke directeur van Brussel, Glenn Audenaert, voorlopig te schorsen.

Decloet werd vandaag officieel ingelicht van het feit dat hoofdcommissaris Glenn Audenaert door de Dendermondse onderzoeksrechter in verdenking werd gesteld voor schriftvervalsing en schending van het beroepsgeheim.

In een persbericht stelt de federale politie dat de maatregel zich niet uitspreekt over de inhoud van de in verdenkingstellingen maar wordt enkel genomen om de goede werking en de sereniteit van de federale politie te vrijwaren.

De wet voorziet dat minister van Binnenlandse Zaken Joel Milquet, na advies van de minister van Justitie Annemie Turtelboom, beslist om deze schorsing al dan niet te bevestigen binnen de tien dagen en dit nadat Glenn Audenaert door zijn directeur-generaal is gehoord.

Milquet liet eerder vandaag weten dat ze in de loop van de dag een beslissing zou nemen. "Ik verwacht in de loop van de namiddag bijkomende informatie van de federale politie en op basis daarvan zal ik in samenspraak met minister van Justitie Annemie Turtelboom een beslissing nemen", zegt Milquet.

Audenaert werd gisteren in Dendermonde heel de dag op de rooster gelegd door speurders van het Comité P. 

Vanmorgen raakte bekend dat onderzoeksrechter Paul De Bruecker Audenaert in verdenking heeft gesteld voor schriftvervalsing en schending van het beroepsgeheim. Audenaert werd donderdag voor de onderzoeksrechter geleid, maar vrijgelaten onder zeer strikte voorwaarden.