Graham's introduceert groene porto
Foto: Graham's
Dat Graham’s een passie voor de natuur heeft, blijkt uit de porto op basis van biologische geteelde druiven die het wijnhuis dit najaar op de markt brengt: de Natura Reserve Port.

Ook in de wijnsector wint biodynamisch produceren vandaag aan belang. Concreet gaat het om wijn maken zoals de natuur het bedoeld heeft: de wijngaarden niet bijmesten of extra water geven. In de Portugese Dourovallei, waar al eeuwenlang porto wordt gemaakt, blijven ze niet achter. Zo brengt Graham’s dit najaar een porto op de markt die gemaakt is van biologisch geteelde druiven.

De druiven worden geteeld in biologische wijngaarden bij Quinta das Lages en Quinta da Vilarica op 150-350 meter boven de zeespiegel. Hier is er voldoende wind en weinig neerslag, waardoor de wijnstokken op natuurlijke wijze hun afweersysteem ontwikkelen. Alle richtlijnen voor biologische wijnbouw worden zorgvuldig gevolgd, de natuurlijke cyclus van de wijngaard gerespecteerd. Het gevolg is dat de wijnstok zijn eigen opbrengst bepaalt en kleinere druiven produceert met meer geconcentreerd fruit.

En dat vertaalt zich in een fruitige smaak en geur. Deze porto – die je idealiter in een wijnglas serveert op 16 à 18°C – vormt een perfecte combinatie met rijke noten- of chocoladedesserts. Onweerstaanbaar ook bij stevige, uitgesproken kaassoorten zoals een rijpe, blauwdooraderde stilton of een oude, harde Hollandse kaas.

Graham’s Natura Reserve Port zal onder meer te koop bij Delhaize, Makro en de betere wijnhandelaar voor 9,99 euro. Meer info: www.grahams-port.com