Chocolatier Galler uit Chaudfontaine, bij Luik, heeft maandag een overeenkomst gesloten met de Japanse distributeur Takemoto foods. Galler hoopt zo zijn omzet in Japan de komende jaren te verdubbelen tot minstens 6 miljoen euro.

Het distributiecontract werd ondertekend tijdens de economische missie onder leiding van prins Filip in Japan. Het omvat de distributie van producten en de ontwikkeling van het concept 'Galler café'.

Volgens Salvatore Iannello, de algemeen directeur van Galler, haalt het bedrijf momenteel circa 3 miljoen euro omzet in Japan. Chocolade werd vroeger maar twee keer per jaar gegeten in Japan, onder meer bij Valentijn, maar raakt langzamerhand steeds meer ingeburgerd als dagelijkse kost.

Het Luikse bedrijf, dat 110 mensen tewerkstelt, heeft nog groeiplannen op andere Aziatische markten, in de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië. In België en de buurlanden wil het bedrijf zijn positie consolideren.

Galler heeft een omzet van circa 20 miljoen euro als alleen de productie in rekening wordt gebracht. De omzet bedraagt 60 miljoen euro als de distributie wordt meegerekend.