Taxi Vanoudenhoven
Foto: © VRT Lies Willaert
‘Als jullie echt gehaast zijn, moeten jullie nu uitstappen en een echte taxi bellen.’ Met die woorden verwelkomt Rob Vanoudenhoven sinds gisteren nietsvermoedende klanten/quizkandidaten in zijn taxi. Die hadden eigenlijk gewoon een taxi gebeld, maar het is hun geluksdag.

Want nu ze argeloos in Taxi Vanoudenhoven, het nieuwe spelprogramma op Eén, zijn gestapt, kunnen ze geld verdienen. Vanoudenhoven schotelt hen tien vraagjes voor, eentje per kilometer. Als de kandidaten er twee fout beantwoorden, laat hij hen ter plekke achter. 

Ons humeur zou voor minder ver beneden het vriespunt zakken, maar de vrouwenvoetbalploeg van Geraardsbergen lijkt er schik in te hebben, als Vanoudenhoven hen met een lolletje aan de kant van de weg dropt. Even vragen we ons af of het allemaal zo spontaan verloopt. Tussen de vragen door, die best laagdrempelig genoemd kunnen worden, gaat Vanoudenhoven zich te buiten aan spontane grappen – ook van de laagdrempelige soort.

Dit is een programma op zondagavond op Eén, het is bovendien de terugkeer van Rob Vanoudenhoven naar de VRT. Twee dingen die normaal gezien op groot nieuws zouden moeten wijzen. U had nog niets van het programma gehoord? Tja.

Niets mis met het opzet en we begrijpen best dat mensen het een fijn idee vinden dat iedereen zomaar op de televisie kan komen – laagdrempelig is hét codewoord bij dit programma. Maar we vragen ons af waarom dit programma op zondagavond wordt uitgezonden. En waarom Rob Vanoudenhoven hiervoor uit zijn winterslaap gehaald moest worden.

Wij hebben geen idee. Maar kijken mag u best, het zal geen pijn doen, al ligt de drempel om weg te zappen misschien laag.

Zondag om 20.55 uur op Éen.