Afpersingszaak rond Steve Stevaert blijft onopgelost
Foto: Pieter-Jan Vanstockstraeten
In de mysterieuze afpersingszaak rond Steve Stevaert is de gewezen politicus vier uur lang geconfronteerd met de vrouw om wie het allemaal draait: zijn Marokkaanse ex-minnares. Hun versies blijven ver uit elkaar liggen. Het bewijsmateriaal, een sekstape, is nog altijd onvindbaar. Het onderzoek is afgerond, zo schrijven De Morgen en La Dernière Heure zaterdag.

Als de confrontatie bij de gerechtelijke politie in Brussel één ding duidelijk heeft gemaakt, dan is het dat Steve Stevaert (58) lang niet heeft doorgehad dat er iets scheelde met de relatie die hij had met de nu 32-jarige Marokkaanse. Stevaert kocht voor haar twee iPhones en stopte haar 5.000 euro toe, maar hij zag dat niet als afpersing, zegt hij. Zijn frank viel pas toen hij in april vorig jaar hoorde dat er een soort sekstape van hem en haar bestond. En dat hij 666.000 euro op tafel moest leggen zodat die beelden de buitenwereld niet zouden bereiken.

Tijdens de confrontatie, die van 19 april dateert maar nu pas uitlekte, zaten de gewezen gouverneur van Limburg en de vrouw maar op één punt op dezelfde lijn: dat ze zich nooit bewust hebben laten filmen tijdens het bedrijven van de liefde. Volgens Houda E. bestaat er niet eens zo'n video. De politie zegt dat Stevaert alleszins gelooft dat die sekstapes bestaan. Alleen: ook Stevaert heeft die pikante beelden nooit gezien.

Het parket van Brussel zegt dat het onderzoek van onderzoeksrechter Olivier Anciaux is afgerond. Er is niemand in verdenking gesteld. Het parket kan nog altijd beslissen de raadkamer te vragen een of meerdere betrokkenen naar de strafrechter te sturen.