‘The loft' is gekocht door producent van ‘Die hard'-films
achine. Foto: rr

Erik Van Looys The loft, de remake van zijn Vlaamse kassucces, is gekocht door superproducent Joel Silver, de man achter filmreeksen als The matrix en Die hard. Dat garandeert dat de film wereldwijd groot zal worden uitgebracht.

De opnames van The loftvonden plaats in de zomer van 2011. Daarna werd het stil. Regisseur Erik Van Looy werkte aan de montage, maar kwalijke geruchten dat de film geen verdeler vond, haalden de pers. In werkelijkheid liep nochtans alles op wieltjes, zo blijkt nu.

Variety meldde gisteren dat de film al een tijdje onderdak is bij Joel Silvers Dark Castle Entertainment. Silver is een naam als een klok in Hollywood: naast The matrixen produceerde hij recenter de Sherlock Holmes-films.

Silvers films worden verdeeld door Warner Bros. Gisteren tekende hij net een deal voor twaalf films met Universal, maar welke van deze twee superstudio's The loftook gaat verdelen, zeker is dat de film in de VS alleen al in duizenden zalen zal uitkomen.

‘Ik ben zo blij als een kind dat ik eindelijk mijn mond niet meer hoef te houden', zegt Van Looy. ‘Het was vreemd de jongste maanden. Je voelt hoe de twijfel groeit in Vlaanderen, terwijl je dankzij een superdeal met een van de grootste namen in de business juist gebeiteld zit.'