Sharia4Belgium: 'Abu Imran heeft nooit opgeroepen tot geweld'
Abu Imran, alias Fouad Belkacem.
Op een korte geïmproviseerde persconferentie in Antwerpen-Noord reageerde Sharia4Belgium donderdagavond op de arrestatie van woordvoerder Abu Imran, alias Fouad Belkacem. De man werd aangehouden op verdenking van het overtreden van de antidiscriminatiewet. Volgens Sharia4Belgium wordt er in ons land met twee maten en gewichten gewerkt en heeft Abu Imran nooit opgeroepen tot geweld. 'Wij zijn een vreedzame organisatie', klinkt het. Volgens Sharia4Belgium is er echter wel sprake van 'een strijd tussen moslims en jullie democratie'.

'Wanneer een broeder of zuster van ons wordt aangevallen, staan wij daar als eerste', verwees Abu Mujahid van Sharia4Belgium naar de rellen in Sint-Jans-Molenbeek die volgden op de arrestatie van een gesluierde vrouw die weigerde zicht te identificeren. Belkacem stuurde nadien een videoboodschap de wereld in waarin hij volgens het Antwerpse parket het geweld verheerlijkte en opriep om tot gewelddadige actie over te gaan.

Sharia4Belgium ontkent op te roepen tot geweld, maar vindt wel dat 'de Belgische regering moslims blijft aanvallen'. Volgens Mujahid is de enige misdaad die Belkacem pleegde dan ook 'het proberen ontmaskeren van deze democratie'. Sharia4Belgium blijft haar woordvoerder daarin steunen.

Mujahid klaagde donderdag ook de dubbele standaard aan die volgens hem in België wordt gehanteerd. 'Toen ik hoorde dat Filip Dewinter opgeroepen had om moslima's aan te geven die zich bedekken, moest ik aan Hitler denken', aldus Mujahid. 'Europa dreigt een concentratiekamp voor moslims te worden', klonk het nog.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig